Sök

Språk

Boktipslistor för barn och vuxna

Boktipslistor för barn och vuxna

Äntligen finns det en nytt häfte med härligt fräscha boktips för barn mellan 0-2 år och 3-5 år! Och vem gillar inte boktips, tänkte vi när listorna var klar. Jo, även föräldrar, farföräldrar och andra vuxna, så klart! Nu finns även ett häfte med boktips för alla mellan 18 och 122 år. Ladda ner eller hämta häftena på ditt närmaste bibliotek.

50-listan för barn

Det var över fem år sedan som 100-listan släpptes - full med tips på bilderböcker att läsa innan barnet fyller sex år. Biblioteket fick ta emot positiv respons från både föräldrar och andra bibliotek, både i Sverige och Finland. Varje år ges det ut tusentals nya barn- och ungdomsböcker, så det säger sig självt att listan då och då behöver uppdateras. Det kommer så mycket nytt och bra!

I det nya 50-häftet har vi försökt att lägga ännu större fokus på lust: böckerna ska locka barn till läsning. Vi hoppas att ni ska hitta nya och gamla favoriter!

20-listan för barn

För de allra yngsta barnen finns ett häfte med 20 boktips som passar bra att läsa innan barnet fyllt tre år.

60-listan för vuxna

I samband med skapandet av barns 50-lista föddes också idén att skapa ett häfte för vuxna. Bibliotekets läsfrämjandegrupp samlade därför ihop 50 personliga läsupplevelser och 2023 fyllde 50-listan för vuxna två år! Det firade vi genom att introducera den nya 60-listan. I den nya broschyren har tio boktitlar tillkommit - som ni Eskilstunabor har önskat att vi lägger till!

Vi tycker att alla böcker i häftet är läsvärda - av många och olika anledningar. Vi hoppas att du ska hålla med!

Här finns böckerna och häftet

Många av böckerna finns på flera språk och i många olika format. Titta i häftet eller fråga personalen för mer information. På Stadsbiblioteket finns alla böcker i häftena, men du kan enkelt hämta böckerna på just ditt närmaste bibliotek (prata med personalen eller reservera böckerna själv via hemsidan).

Själva häftena ska finnas på alla våra bibliotek - säg till personalen om du saknar häftet på just ditt bibliotek!

De finns också att ladda ner här: