angle-left 50-listan för barn och vuxna

50-listan för barn och vuxna

Äntligen finns det en nytt häfte med härligt fräscha boktips för barn mellan 3 och 5 år! Och vem gillar inte boktips, tänkte vi när listan var klar. Jo, även föräldrar, farföräldrar och andra vuxna, så klart! Nu finns även ett häfte med boktips för alla mellan 18 och 122 år. Ladda ner eller hämta häftena på ditt närmaste bibliotek.

50-listan för barn

Det var över fem år sedan som 100-listan släpptes - full med tips på bilderböcker att läsa innan barnet fyller sex år. Biblioteket fick ta emot positiv respons från både föräldrar och andra bibliotek, både i Sverige och Finland. Varje år ges det ut tusentals nya barn- och ungdomsböcker, så det säger sig självt att listan då och då behöver uppdateras. Det kommer så mycket nytt och bra!

I det nya 50-häftet har vi försökt att lägga ännu större fokus på lust: böckerna ska locka barn till läsning. Vi hoppas att ni ska hitta nya och gamla favoriter!

50-listan för vuxna

I samband med skapandet av barns 50-lista föddes också idén att skapa ett häfte för vuxna. Vi säger inte att böckerna är de 50 bästa böckerna som skrivits, istället har bibliotekets läsfrämjandegrupp samlat ihop 50 personliga läsupplevelser. Vi tycker helt enkelt att böckerna i häftet är läsvärda - av många och olika anledningar!

Vi hoppas att du ska hålla med!

Här finns böckerna och häftet

Många av böckerna finns på flera språk och i många olika format. Titta i häftet eller fråga personalen på biblioteket för mer information.

På Stadsbiblioteket finns alla böcker i båda häftena, men du kan enkelt hämta böckerna på just ditt närmaste bibliotek (prata med personalen eller reservera böckerna själv via hemsidan).

Häftet ska finnas på alla Eskilstunas folkbibliotek - säg till personalen om du saknar häftet på ditt bibliotek!

De finns också att ladda ner här: