Sök

Språk

sv-se
angle-left Att göra på biblioteket

Att göra på biblioteket

På biblioteket kan du låna böcker, ljudböcker, musik, tv-spel och film. Du kan använda våra datorer, kopiera och skanna. Här finns också tysta studieplatser och en forskaravdelning.

På Eskilstuna Stadsbibliotek kan du låna böcker och e-böcker, ljudböcker och e-ljudböcker, språkkurser, tidningar, musik, tv-spel och film. Här kan du också skriva ut, kopiera och skanna. Hos oss finns även samhällsinformation, studieplatser (inkl. ett tyst rum), och en forskaravdelning där du bl.a. kan titta på mikrofilm.

Datorer

På stadsbiblioteket har vi datorer där du t.ex. kan surfa eller skriva CV. Du loggar in med ditt personnummer eller lånekortsnummer samt pinkod. Tillåten inloggningstid på datorerna är 2 timmar/dag vid ett eller flera tillfällen. Vi har också datorer med tillåten inloggningstid på 15 minuter för snabba ärenden.

Om du vill vara säker på att få tillgång till en dator så kan du boka tid i förväg.

Om du har med dig egen bärbar dator finns möjligheten att koppla upp sig mot bibliotekets trådlösa nätverk kostnadsfritt. Det trådlösa nätverket heter Eskilstuna Direkt och är öppet för alla.

Följande regler gäller vid användning av våra datorer:

  • Åldersgräns 18 år på vuxenavdelningen.
  • Pornografiskt, rasistiskt och olagligt material är förbjudet.
  • Biblioteket ansvarar inte för tillförlitligheten i material från Internet och inte heller för diskriminerande och kränkande hemsidor.
  • Bryter du mot våra regler blir du avstängd i sex månader.
  • Du får bara logga in med ditt eget lånekonto.

Skriva ut, kopiera och skanna

Du kan skriva ut från de publika datorerna, eller från din egen bärbara dator, surfplatta eller mobil. Alla utskrifter på biblioteket sker via utskriftssystemet Princh. Läs här för att få mer information om hur du använder Princh.

På stadsbiblioteket finns två kopiatorer. I den ena betalar du med mynt, och i den andra använder du ett kopieringskort som finns att köpa i receptionen. Du kan kopiera i A4 och A3 samt i svart/vitt och färg.

Vi har en dator för skanning som vi låser upp om du vill skanna. Instruktioner för hur du går tillväga finns vid datorn. Att skanna är gratis.

Priser för utskrifter och kopiering

A4 svart/vit kopia: 2 kr

A3 svart/vit kopia: 5 kr

A4 färgkopia: 4 kr

A3 färgkopia: 10 kr

A4 svart/vit utskrift: 2 kr

A4 färgutskrift: 4 kr

Kopieringskort: 10 kr (räcker till t.ex. 5 st svart/vita A4 kopior)

Dubbelsidiga utskrifter = dubbel kostnad


( För information om datorer, kopiering, utskrifter och skanning på våra filialer, kontakta respektive filial! )