Sök

Språk

sv-se
angle-left Databaser och appar

Databaser och appar

Vi erbjuder tillgång till flera databaser och appar som du bl.a. kan använda hemifrån.

Litteraturbanken ger dig gratis tillgång till många svenska skönlitterära klassiker och innehåller verk av bl.a. Selma Lagerlöf och August Strindberg. Allting finns läsbart och sökbart på webbplatsen, men många titlar kan också sparas ner till läsplattor och mobiltelefoner. Det finns även presentationer av författare samt inspelningar med författarnas egna röster. Målet är att utveckla Litteraturbanken till en webbplats som rymmer det viktigaste inom svensk litteratur.

Naxos Music Library är både ett musikaliskt uppslagsverk med fler än 10 000 kompositörs- och artistbiografier, och en musikströmningstjänst med fler än 50 000 cd-skivor tillgängliga. Tonvikten ligger på klassisk musik. Du kommer åt denna databas hemifrån och loggar in med ditt lånekortsnummer.

Alex är ett författarlexikon med information om svenska och utländska författare, boktitlar och litterära priser. Möjligt att avgränsa sökning utifrån genrer, epoker, språk och länder. Du kan även använda Alex hemifrån om du loggar in med lånekortsnummer.

Eurydice är en engelskspråkig databas med information om utbildningssystemen i trettio europeiska länder. Denna databas kan du även använda hemifrån.

Global Grant är en databas med information om stipendier, fonder och bidrag i Sverige och utlandet. Möjligt att avgränsa sökning utifrån ämnesområde, ändamål, institutioner, regioner och länder. Denna databas kan du även använda hemifrån.

Landguiden är Utrikespolitiska institutets databas med fakta om världens alla länder: geografi, klimat, religion, historia, ekonomi, politik, sociala förhållanden, utbildning, kultur m.m. Uppdateras kontinuerligt.