Sök

Språk

Cineasterna

Cineasterna

Du som har bibliotekskort hos oss kan strömma sex filmer per månad från Cineasterna. Utan kostnad!

Cineasterna - en värld av film

Det finns över tusen filmer att välja mellan hos Cineasterna! Du kan se filmerna i webbläsare på dator, i telefonen eller på surfplatta.

För att kunna se film väljer du först Eskilstuna stadsbibliotek i menyn, därefter väljer du vilken film du vill se. För att starta filmen anger du ditt personnummer eller lånekortsnummer samt din fyrsiffriga pinkod. Kontakta biblioteket om du saknar pinkod! Filmen är sedan tillgänglig i 48 timmar.

  • Det är gratis att se filmerna, men beroende på ditt internetabonnemang kan kostnad för datatrafik tillkomma.
  • Det går inte att ladda ner filmer, utan du måste vara uppkopplad under hela visningen.
  • Det går att låna max sex filmer per månad.
  • Av ekonomiska skäl finns det en maxgräns för hur många filmer som sammanlagt kan lånas per månad. När den maxgränsen är nådd går det tyvärr inte att se strömmande film förrän vid nästa månadsstart.

Varje film har en rekommenderad åldersgräns. När du vill låna en film görs en kontroll mot bibliotekssystemet för att avgöra din ålder. Om du är för ung för att låna en barnförbjuden film med ditt bibliotekskort kommer filmen inte att starta. Filmerna får endast nyttjas för privat bruk och får inte användas för publika visningar.

Cineasterna finns också som app för Android och iOS! Ladda ned den till din mobil, surfplatta eller Apple TV. Appen låter dig även strömma film direkt till din Chromecast.

Mer information hittar du hos Cineasterna. Supportfrågor ställs i första hand till biblioteket, men det går även att kontakta Cineasterna direkt.

Filmcirkel

Gillar du att diskutera film? Biblioteket har en filmcirkel där vi ser film via Cineasterna, och sedan träffas (fysiskt eller digitalt) för att diskutera filmen. Var med i vår härliga grupp och analysera film!

För aktuella datum, se evenemangssidan.