Sök

Språk

Dags för Pridevecka

Dags för Pridevecka

Välkommen till en Pridevecka (20-25 september) fylld med kulturella regnbågsaktiviteter! 🌈

Prideveckan arrangeras av Eskilstuna kommuns kultur- och fritidsförvaltning. Alla aktiviteter är kostnadsfria och anpassas efter pandemiläget och rådande rekommendationer.

Välkommen!

Måndag 20 september

Avsnittet Regnbågsböcker publiceras i podden Böcker i Tuna: vår barn och unga-expert Hedvig tipsar om unga regnbågsböcker och Vincent tipsar om böcker från hyllan för de som är lite äldre. Finns där poddar finns, bl.a. på SoundCloud, Spotify och Apple Podcast.

10.00: Digital drag-sagostund med Maimu Brushwood / digitaalinen dragsatuhetki suomeksi. Poeten Maimu Brushwood o.s. Huolirinta är den finske bildkonstnären Timo Tähkänens drag-alter ego. Under sagostunden får vi följa med dockorna Ulla och Olavi på äventyr. Genom konstutmaningar som kopplas till sagorna uppmuntrar Maimu dessutom alla att hitta sitt eget konstnärskap!

Sagostunden premiärvisas på Facebook och kommer att ligga uppe under hela Prideveckan.

Språk: finska, textat på svenska

Tisdag 21 september

16.00-20.00: Equal. För dig som är 12-20 år och identifierar dig som HBTQI+-person. Vi finns i Verkstan på Munktellarenan.

Anmälan sker via DM till @equalhbtq på Instagram.

Onsdag 22 september

17.00-20.00: Skapandeworkshop på Eskilstuna konstmuseum för Equals besökare. Max 10 personer.

Torsdag 23 september

18.00: Livet - Inte alltid en dans på rosor. Föreläsning på Eskilstuna Teater med dansaren och koreografen Tobias Karlsson om HBTQ-frågor, utanförskap och drömmar.

Biljetter hämtas på Stadsbiblioteket. Begränsat antal platser!

Föreläsningen kommer även livesändas på Eskilstuna kommuns Facebooksida.

Lördag 25 september

12.00-13.30: Målning av konstverk på Fristadstorget. Equal bjuder in Eskilstunas invånare att sätta sitt handavtryck för HBTQI+-personers rättigheter! Konstverket kommer sedan att ställas ut i samband med invigningen av Regnbågshyllan på Stadsbiblioteket.

14.00-15.00: Invigning av Regnbågshyllan på Stadsbiblioteket.

 

Under hela veckan flaggar Eskilstuna stadsmuseum, Eskilstuna konstmuseum, Ebelingmuseet samt Arenor och friluftsliv med regnbågsflaggor, och Ung Fritid och mötesplatser och Eskilstuna bibliotek uppmärksammar HBTQI+ teman i sina lokaler och verksamheter.

(Du kan även ladda ned programmet i PDF-format.)