Sök

Språk

eMedborgarveckan 2021

eMedborgarveckan 2021

Under eMedborgarveckan 11-17 oktober sker insatser över hela Sverige för att främja ökad användning av e-tjänster och ökad digital delaktighet för alla. Eskilstuna bibliotek bjuder bl.a. på en gratis digital föreläsning om tjejer och teknik!

Onsdag 13 oktober 18.30, Online (Zoom)

Föreläsning med Elin Häggberg: "Tjejer och teknik – kan vi stoppa mansdominansen i techbranschen?"

Hur kommer det sig att cirka 80% av alla som jobbar med teknik är män? Är män helt enkelt av naturen mer tekniska än kvinnor eller ligger det något annat bakom? Elin Häggberg är frilansjournalist och entreprenör och driver en av Sveriges främsta teknikbloggar, Teknifik.se. I denna föreläsning berättar hon om en av sina största hjärtefrågor: jämställdhet inom teknikbranschen. Varför har det blivit som det blivit, vad får bristen på mångfald inom tech för konsekvenser och vad kan vi göra åt det?

Föreläsningen är gratis och hålls digitalt via Zoom. Intresserad? Anmäl dig via denna länk senast kl 10.00, 13 oktober.

 

Torsdag 14 oktober 13.00-16.30, Stadsbiblioteket

Statens servicecenter berättar om sin verksamhet.

På Statens servicecenters servicekontor, som finns på cirka 120 platser i Sverige, vägleds medborgare och företagare i tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Du kan alltså få handfast hjälp med att hantera dina myndighetsärenden. Till exempel när du behöver hjälp att logga in och hitta information på Mina sidor, ansöka om ersättning eller ändra adress.

 

Måndag 11 oktober – fredag 15 oktober, Stadsbiblioteket

Utställningen "The Glass Room" visas på Stora utställningsväggen.

Vad händer när vi i allt större utsträckning förlitar oss på sociala medier och internet för att hitta information? Vilken information ser vi, och vad missar vi? Hur vet vi om en bild eller tweet är äkta och sanningsenlig? Och vad kan vi göra om vi är osäkra? Denna utställning vänder sig till alla som är intresserade av sociala medier och internet.