Vad händer på Eskilstuna bibliotek?

Här ser du ett urval av evenemang som sker på biblioteken.
Du hittar fler av våra evenemang på evenemangsguiden!

FARLED FINLAND – SUOMEN VÄYLÄ – INTERNATIONAL TRANSIT

Välkomna till ett interaktivt konstprojekt och utställning med BEMP, konstnärsduon Barbro Persdotter och Esko Mäkelä, på Eskilstuna stadsbibliotek 3/9 – 28/9 och Torshälla Bibliotek 8/10 – 29/10!

Kom och upplev och delta i utställningen! Ett av verken kan byggas om till en ny komposition, ett annat verk är en utmaning där dina kunskaper om världens flaggor sätts på prov. Du kan också skapa ett eget verk som sätts upp i själva utställningen!

Utställningen vänder sig till tre olika grupper; personer med finsk bakgrund, personer som har besökt Finland och personer som har helt valfri bakgrund. Alla är inkluderade även om utställningen till viss del behandlar sverigefinska relationer.

Utställningen stöds av Eskilstuna kommun och Kulturfonden för Sverige och Finland.

Utställningarna är öppna under bibliotekens öppettider. Vernissage på Eskilstuna stadsbibliotek lördag 3 september klockan 12 och på Torshälla bibliotek lördag 8 oktober klockan 12.00 (en del av Torshälla kulturfestival). Vid vernissagerna framför Tuomo Haapala kompositioner på bas och marimba med utgångspunkt i konstverken och Artist Talk med Anna-Lena Jönsson.