sv-se
angle-left Biblioteket informerar om service och åtgärder på grund av Coronaviruset.

Biblioteket informerar om service och åtgärder på grund av Coronaviruset.

Här samlar vi viktig information om bibliotekens öppethållande, service och åtgärder p.g.a. Coronaviruset.

Regeringen har beslutat om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler deltagare än 50 personer vid ett och samma tillfälle. Verksamheter som exempelvis bibliotek, museer och mötesplatser omfattas därmed inte.

Men risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Vi följer noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset. Om förändringar görs i öppethållande eller verksamhet kommer vi att informera om det. Vi uppdaterar kontinuerligt informationen här.

Är du sjuk ska du stanna hemma och inte vistas i bibliotekens lokaler. I bibliotekets lokaler håller vi avstånd och visar hänsyn till varandra. Vi månar om våra besökares och vår personals hälsa.

Vi har gjort en del förändringar i servicen för att minska smittspridning och samtidigt försöka tillgodose våra besökares och låntagares behov på bästa sätt:

Låna om
För att låna om medier kan du logga in på Mina sidor (högst upp i högra hörnet på denna sida). Det går också bra att ringa eller skicka mejl till oss. Du behöver alltså inte besöka biblioteket.

Bokkassar för avhämtning
Vill du låna medier men inte gå in på stadsbiblioteket? Vi kan plocka ihop en kasse åt dig som du hämtar utanför istället! Gör så här:

• Ring 016-710 51 10 eller mejla till stadsbiblioteket@eskilstuna.se.
  • Berätta vilka böcker/annan media du är intresserad av, samt ange ditt lånekortsnummer eller personnummer.
  • Vi samlar ihop det du vill ha och kontaktar dig för att bestämma tid för överlämning.
  • Du hämtar din kasse utanför biblioteket. Glöm inte att ta med legitimation eller lånekort! Bud visar bådas legitimation.
  • Du kan även göra reservationer som vanligt (t.ex. via Mina sidor). När du får ett meddelande att din reservation finns att hämta, kontakta oss för att hämta den utanför biblioteket istället.

Återlämning
Vill du inte vistas inne i stadsbibliotekets lokaler går det bra att återlämna böcker i en låda precis innanför ingången.

Hemleverans av böcker
Sommaruppehåll: sista hemleveransen sker måndag 15 juni. Kan du inte lämna hemmet för att du tillhör en riskgrupp eller sitter i karantän? Vi kan leverera böcker hem till dig! Ring 016-710 25 48 eller mejla till bokenkommer@eskilstuna.se

Fler lån på e-böcker, e-ljudböcker och strömmande film
Eftersom vi uppmanar dig som är sjuk att inte besöka våra bibliotek men fortfarande vill att du ska ha möjlighet att ta del av vårt utbud, har vi beslutat att öka antalet e-böcker och e-filmer som du kan låna per vecka. Du kan nu låna fem e-böcker/e-ljudböcker per vecka (istället för tre) i vår app Biblio. Du kan även låna åtta e-filmer per månad (istället för sex) i filmstreamingtjänsten Cineasterna. Beslutet gäller till och med 31 augusti.

PressReader - digitala dagstidningar och tidsskrifter
Med anledning av Coronapandemin har PressReader beslutat att förlänga tiden du kan ladda ner tidningar utanför biblioteket från 72 timmar till 60 dagar. Det räcker med att aktivera PressReader-appen via bibliotekets HotSpot en enda gång för att få två månader fri tillgång. Mer information om PressReader.

Datorer, kopiering och skanning
På grund av smittorisken kan vi inte hjälpa till vid datorerna, kopiatorerna eller skannern. Det finns tre datorer för surf och utskrifter med 1 timmes inloggningstid/dag, plus två med 15 minuter/dag. Våtservett att torka av tangentbord med finns att hämta i receptionen.

Evenemang
Tyvärr har vi behövt ställa in ett flertal evenemang. Under rubriken Evenemang hittar du all aktuell information, och sidan uppdateras kontinuerligt.

Schacket på bibliotekstorget
På grund av rådande omständigheter och Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att hålla avstånd kommer vi inte ställa ut schacket på Bibliotekstorget under sommaren.

Våra bibliotek håller öppet som vanligt.

Stadsbibliotekets öppettider fr.o.m. tisdag 21 april:

Måndag-torsdag 10.00 - 19.00
Fredag 10.00 - 18.00
Lördag 11.00 - 15.00
Söndag stängt

Torshälla biblioteks öppettider fr.o.m. måndag 4 maj:

Måndag-fredag 10.00 - 12.00, 13.00 - 16.00
Lördag stängt

Stort tack för er förståelse. Ta hand om varandra!