sv-se
angle-left Utökad service med anledning av Coronaviruset

Utökad service med anledning av Coronaviruset

Till och med den 31 maj slopar vi förseningsavgifter på försenade medier, vi utökar också antalet lån på e-medier samt erbjuder hemleverans av böcker.

Förseningsavgiften slopas till och med 31 maj
Kultur- och fritidsförvaltningen har beslutat att inte ta ut några förseningsavgifter på försenade medier. Beslutet gäller till och med 31 maj.

Hemleverans av böcker
Tillhör du en riskgrupp eller sitter du i karantän? Vi kan leverera böcker hem till dig! Ring 016-710 25 48 eller mejla till bokenkommer@eskilstuna.se

Fler lån på e-böcker, e-ljudböcker och strömmande film
Eftersom vi uppmanar dig som är sjuk att inte besöka våra bibliotek men fortfarande vill att du ska ha möjlighet att ta del av vårt utbud, har vi beslutat att öka antalet e-böcker och e-filmer som du kan låna per vecka. Du kan nu låna fem e-böcker/e-ljudböcker per vecka (istället för tre) i vår app Biblio. Du kan även låna åtta e-filmer per månad (istället för sex) i filmstreamingtjänsten Cineasterna. Beslutet gäller till och med 31 maj.

Låna om
Vill du låna om medier kan du göra det genom att logga in på Mina sidor (högst upp i högra hörnet på denna sida). Det går också bra att ringa eller skicka mejl till oss.

PressReader - digitala dagstidningar och tidsskrifter
Med anledning av Coronapandemin har PressReader beslutat att förlänga tiden du kan ladda ner tidningar utanför biblioteket från 72 timmar till 60 dagar. Det räcker med att aktivera PressReader-appen via bibliotekets HotSpot en enda gång för att få två månader fri tillgång. Mer information om PressReader.

Evenemang
Tyvärr har vi behövt ställa in ett flertal evenemang. Under rubriken Evenemang hittar du all aktuell information, och sidan uppdateras kontinuerligt.

Biblioteken har öppet som vanligt.