Sök

Språk

sv-se
angle-left Inköpsförslag och fjärrlån

Inköpsförslag och fjärrlån

Finns det du söker inte i vår katalog kan du lämna in ett inköpsförslag eller göra ett fjärrlån.

Inköpsförslag

Vi tar gärna emot förslag till inköp! För att lämna inköpsförslag måste du först logga in på ditt konto och sedan fylla i detta formulär. Var noggrann när du fyller i dina uppgifter om inköpsförslaget, det underlättar vårt arbete och vår kontakt med dig!

Du ställs automatiskt i kö på ditt inköpsförslag och får ett meddelande när mediet har kommit. Om mediet inte köps in meddelar vi dig om detta.

Vi kan även välja att fjärrlåna mediet.

Om du inte kan logga in på ditt konto, prata med personalen i bibliotekets reception.

Fjärrlån

Om du letar efter en bok som vi inte har i vårt bestånd, och som vi inte heller har möjlighet att köpa in, kan vi låna boken från ett annat bibliotek, ett s.k. fjärrlån.

För att ansöka om ett fjärrlån måste du vara inloggad på ditt konto och fylla i ett formulär. Du kan även mejla till fjarrlan.stadsbibl@eskilstuna.se. (OBS! Om du gör en ansökan via e-post måste du ange lånekortsnummer eller låntagar-id.)

Fyll gärna i så mycket information om boken som möjligt, det gör det lättare för oss!

Observera att det inte går att fjärrlåna e-böcker och tidskrifter, men kopior på artiklar kan beställas. Kurslitteratur lånas ofta inte ut som fjärrlån, om du studerar ska du vända dig till ditt högskolebibliotek i första hand.

Tänk på att avbeställa fjärrlån snarast om lånet inte längre är aktuellt! Har fjärrlånet anlänt till biblioteket innan du avbeställt måste avgiften betalas.

Fjärrlån lånas om genom att skicka önskan om att förlänga lånetiden till fjarrlan.stadsbibl@eskilstuna.se. Vi kontaktar det långivande biblioteket och meddelar sen om det gick att göra omlån och i så fall till vilket datum.

Avgifter

Fjärrlån av böcker och andra medier kostar 25 kr per styck.
Ej uthämtat fjärrlån: 25 kr per styck.
Kopior av artiklar: faktisk kostnad.
Lån från utlandet: faktisk kostnad.