IT-hjälp och visningar av biblioteket

Har du datorproblem? Vill du komma igång att låna e-böcker? Eller vill du få en guidad rundtur i biblioteket? Kontakta oss!

IT-akuten

På Stadsbiblioteket kan vi hjälpa dig med vardagliga IT-bekymmer som rör datorer, läs- och surfplattor och mobiltelefoner.

Drop-in torsdagar 13.00-14.30 i bokhallen. Första tillfället för hösten 2022 är 15 september.

Exempel på saker du kan få hjälp med är:

• E-post.
  • Nedladdning av appar.
  • Flyttning av filer mellan dator och mobil.
  • Nedladdning av e-böcker.
  • Officeprogram.
  • Scanning av dokument.
  • Skapa användarkonton på sociala medier.
  • Trådlösa nätverk.

Boka en bibliotekarie

På Stadsbiblioteket finns även möjligheten att boka tid med en bibliotekarie. I lugn och ro får du, enskilt eller i en mindre grupp, hjälp med frågor som kräver mer omfattande sökningar. Vi visar t.ex. hur man söker i bibliotekskataloger, databaser och på Internet.

Ring och boka en tid på telefon 016-710 51 10 eller via e-post till stadsbiblioteket@eskilstuna.se.

Visningar av biblioteket

Vi visar gärna Stadsbiblioteket för din skolklass eller förening!

Tänk dock på följande:

• Vi tar emot grupper om max 15 personer per gång. Visningen tar ungefär 45 minuter.
  • För att försäkra sig om att få den tid och det datum man vill ha för visning så bör man höra av sig i god tid till oss.

Boka en visning via e-post

Visning för vuxenstuderande, gymnasieklasser, föreningar, organisationer, och övriga visningar: stadsbiblioteket@eskilstuna.se

Visning för barn & unga: barnavd.stadsbibl@eskilstuna.se