Sök

Språk

sv-se
angle-left Missa inte deckardagarna på Eskilstuna stadsbibliotek!

Missa inte deckardagarna på Eskilstuna stadsbibliotek!

I år firar Deckarbiblioteket 30 år och här på biblioteket fördjupar vi oss i deckargenren under några dagar!

Här är det fullständiga programmet:

Torsdag 21 november 13.30

Visning av Deckarbiblioteket
Följ med på en visning av Deckarbiblioteket! Samling vid receptionen i Stadsbiblioteket.

Torsdag 21 november 18.00

Författarmöte: Mattias Leivinger & Johannes Pinter
"Skräckare" eller deckare? Duons böcker är inte traditionsenliga deckare – är det "skräckare", spänning i Formel 1-hastighet eller övernaturlig krim? Vad är det som lockar med att skriva om både polisarbete och övernaturliga fenomen? Det och andra frågor kommer att ställas till duon under kvällen. Försäljning och signering av böckerna Stormskörd och Mörkermärkta. Entré 50 kronor. Biljetter finns att köpa i receptionen från 7 november. Evenemanget äger rum i Contrast.

Fredag 22 november 14.30

Afternoon tea med deckartips av Lotta Olsson
DN:s litteraturrecensent Lotta Olsson är en återkommande gäst under deckardagarna. Hon ger de senaste spaningarna från deckarutgivningen 2019, samtidigt som te och varma scones serveras. Kostnad 60 kronor. Biljetter finns att köpa i receptionen från 8 november. Evenemanget äger rum i Contrast.

Fredag 22 november 16.00

Författarbesök: Magnus Nordin
Deckarförfattaren Magnus Nordin kommer på besök och berättar om hur det är att skriva deckare. Från 13 år. På barn- och ungdomsavdelningen.

Söndag 24 november 14.00

Årets bästa kriminalromaner
Svenska Deckarakademin tillkännager 2019 års pristagare för bästa svenska kriminalroman och till bästa svenska översatta kriminalroman! Evenemanget äger rum i bokhallen.