Sök

Språk

Snart blir det Meröppet

Snart blir det Meröppet

Under hösten 2021 börjar vi med Meröppet på några av våra bibliotek! Torshälla bibliotek, Kjula bibliotek och Alberga bibliotek är först ut.

Ett meröppet bibliotek har särskilda öppettider utöver de ordinarie. Som låntagare använder du lånekortsnummer eller personnummer tillsammans med din pinkod för att öppna dörren till biblioteket, och för att låna böcker och dator. Det innebär att du kan använda biblioteket även när personalen inte är på plats, till exempel morgnar, kvällar eller helger. Meröppet är ett komplement till de bemannade öppettiderna för att du som inte behöver personalens hjälp ska kunna besöka biblioteket de tider som passar dig bäst.

För att få tillgång till Meröppet behöver du besöka ett bibliotek under ordinarie öppettider för att skriva på ett avtal där du förbinder dig att följa bibliotekets regler. Du måste vara 18 år eller äldre.

Förberedelserna för Meröppet på de tre biblioteken pågår för fullt. Några testpersoner ska få tillgång först, för att se att och hur det fungerar. Öppettider och annan information kommer uppdateras här på hemsidan under hösten.