angle-left Stängt på Stadsbiblioteket och Torshälla bibliotek

Stängt på Stadsbiblioteket och Torshälla bibliotek

På grund av de nya restriktionerna i Sörmland kommer Stadsbiblioteket samt Torshälla bibliotek att hålla stängt fredag 6 november - söndag 8 november för att vi ska kunna anpassa verksamheten utifrån de nya riktlinjerna. Vi öppnar igen på måndag kl 10.00, välkommen då och tack för förståelsen!

Från 5 november skärper Folkhälsomyndigheten de allmänna råden och inför lokala restriktioner i Sörmland för att begränsa smittspridningen av covid-19. Beslutet om lokala restriktioner gäller från och med den 5 november till och med 26 november 2020 men kan komma att förlängas.

Följande allmänna råd gäller i Sörmland, enligt Folkhälsomyndighetens beslut:

• Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, muséer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.
  • Avstå från att delta i fysiska möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i fester eller liknande socialt umgänge.

Med anledning av det behöver vi göra förändringar i vår verksamhet. Vi håller därför stängt på Stadsbiblioteket och Torshälla bibliotek under fredag 6 november - söndag 8 november för att kunna anpassa verksamheten utifrån de nya riktlinjerna. Båda biblioteken öppnar igen på måndag 9 november kl 10.00.

Ta hand om varandra!