sv-se
angle-left Tornedalingarnas dag med Tuomo Haapala

Vi uppmärksammar Tornedalingarnas dag med Tuomo Haapalas "Vem ropar älgen efter"-föreställning med musik, älgsång och överraskande berättelser. Tuomo Haapala är sverigefinsk, uppvuxen i Tornedalen musikskapare och regissör som i denna föreställning förmedlar häpnadsväckande berättelser, spelar den största av fioler- kontrabasen och andra föremål som klingar på oanade sätt.
Föreställningen är tvåspråkig.

Vi håller avståndet på Bibliotekstorget.

Juhlistamme Tornionlaaksolaisten päivää Tuomo Haapalan
"Kenenkhään perhään tuo hirvi huutaa"-esityksellä.
Rapea tunti musiikin, hirvenlaulun ja yllättävien kertomusten seurassa.
Tuomo Haapala on ruottinsuomalainen musiikintekijä ja ohjaaja joka tässä esityksessä kertoo mielikuvitusta kutkuttavia tarinoita ja soittaa suurta viulua elikkä passoa ja muita vempelheitä joista lähtee yllättäviä ääniä. Haapala on lähtösin Tornionlaksosta Kukkolankoskelta ja sieltä hänen tiesä on huilanu alaskäsin, Ouhluun, Helsinkhiin, Tukholhmaan ja nytt viimeksi Eskilstuuhnaan.

Esitys pidetään sujuvasti kaksikielisesti ja pidämme turvavälin.

I samarbete med Sverigefinsk kultur i Eskilstuna och Eskilstuna Kommun.