Sök

Språk

sv-se
angle-left Välkommen hem till Plupp!

Välkommen hem till Plupp!

I en miljö inspirerad av den norrländska naturen kan du ta del av Plupps värld: leka i kåtan, åka flotte på floden och möta de olika djuren. Utställningen finns på Eskilstuna stadsbibliotek från 15 januari.

Inga Borg började skriva böckerna om den blåhåriga figuren Plupp för över 60 år sedan. I de 20-tal böckerna är naturen ett genomgående tema. I utställningen kan du känna på vargens vassa tänder, eller rida på björnens rygg. Utställningen passar bäst för barn mellan 4 och 10 år, men alla är självklart välkomna in till Plupps värld.

Förskolor och skolor är välkomna att besöka utställningen med sin barngrupp - då kan ni dessutom vara med och tävla om fina Plupp-priser. Förskolor och skolor kommer också att få ut erbjudanden från Lässatsningen kring olika sätt att arbeta med Plupp under våren. Biblioteket har laddat med extra många Plupp-böcker på olika språk, bland andra arabiska, engelska, svenska och meänkieli.

Utställningen "Hemma hos Plupp" finns på Eskilstuna stadsbibliotek mellan 15 januari och 15 mars. Utställningen producerades våren 2018 i samarbete med bokförlaget Opal och Inga Borgs son Ante Grubbström som en hyllning till Plupps litterära mamma Inga Borg som gick bort 2017.

Bilder från barnutställningar.se.