Boktips

0-2 år

Pek & Lek

Pek & Lek är en trygg plats för barn 0-2 år och deras vuxna. I Pek & Lek kan barnet i lugn och ro upptäcka sagor, berättelser och böcker tillsammans med en vuxen. Inredningen är anpassad efter de yngsta med mjukt golv, kuddar, soffor och en stor spegel. Rummet är också tryggt avgränsat med sarg och en grind.

Även böckerna är riktade till de yngsta, för att du redan tidigt ska kunna introducera ditt barn till bokens magiska värld. Redan under de första månaderna kan barnet förstå och uppskatta att titta i och lyssna till de enklaste pekböckerna. Det är aldrig för tidigt att börja läsa med ditt barn. 

Småbarnsböcker

I trågen med småbarnsböcker hittar du pekböcker och enklare bilderböcker. Här har vi samlat böcker för barn upp till två år. Bland småbarnsböckerna finns pekböcker med sidor av kartong och tydliga bilder som du och ditt barn tidigt kan upptäcka tillsammans. Här hittar du också bilderböcker med enklare handling och kort text.

Pekbokpåsar

Låna hem en påse fylld med utvalda böcker! I gröna påsar har vi samlat sju småbarnsböcker som du kan låna hem direkt. Varje påse innehåller olika böcker särskilt utvalda för att passa små barn. På så sätt kan du och ditt barn snabbt och enkelt låna hem böcker och dessutom hitta nya favoriter. Kanske för att läsa
en bok om dagen i en vecka? Eller perfekt för vab-dagar?

 

Föräldrahyllan

I föräldrahyllan har vi samlat böcker om livet tillsammans med barn. Här hittar du till exempel böcker om graviditet, adoption, pedagogik, uppfostran och barns utveckling. Vi prenumererar också på flera föräldratidningar som du kan låna hem eller läsa på plats.

Barnets första bok

Har ditt barn fått ett gåvokort från BVC? Välkommen att hämta ditt barns gåvobok hos oss! Välj mellan Barnens första bok och De små barnens bok.

Amma eller flaskmata

Naturligtvis går det bra att amma eller flaskmata ditt barn var som helst i hela biblioteket. I Carinas café finns mikrovågsugnar och möjlighet att värma vatten. I sofforna i Pek & Lek kan du och ditt barn dra er tillbaka för att få lugn och ro.

Skötbord och toalett

Barn och deras vuxna går gratis på toaletten på avdelningen för Barn & unga. Självklart finns det skötbord och plats för rullstol på toaletten.

Visningar för BVC-grupper

Välkommen till Stadsbiblioteket med din föräldragrupp! Vi pratar språkutveckling, tipsar om böcker och ramsor och visar runt på biblioteket. Är du intresserad av att besöka oss? Prata med din BVC-sköterska så kan vi boka in en tid för gruppvisning.

Pekböcker

440072
Av: Danielsson, Agnes
428297
Av: Töringe, Sanna
Av: Digman, Kristina
404422
Av: Lindgren, Astrid
Av: Nyman, Ingrid Vang
395446
Av: Töringe, Sanna
Av: Digman, Kristina

Här finns vi också

Eskilstuna stadsbiblioteks mobilwebb Mobilwebb
 Facebook
 Bloggar
 YouTube
 Twitter

 

Kontakt

Kontakta oss
Tyck till om sidan
Inköpsförslag
Fjärrlån
Personal
Presskontakter

 

 

Om oss

Vår verksamhet
Organisation
Historik
Vi som jobbar här
Lässatsningen

 

Om webbplatsen

Användaravtal
Anpassa webbplatsen
Hantering av personuppgifter
Cookies

Eskilstuna kommun | Eskilstuna stadsbibliotek, Box 17, 631 02 Eskilstuna | Besöksadress: Kriebsensgatan 4, 632 20 Eskilstuna 
Telefon: 016-710 51 10 | E-post: stadsbiblioteket@eskilstuna.se
 
     

Mina sidor / Logga in

Eskilstuna kommun

 
 
  • Om webbplatsen
  • A–Ö
  • Webbkarta

Logga ut/in