Instagram

13-18 år

 

Ungdomsböcker

På de här hyllorna finns de flesta av våra ungdomsböcker, för dig som är cirka 13-18 år. Många står sorterade efter författarens efternamn. En del böcker är också indelade i genrer: sport, övernaturligt, science fiction och fantasy. 

Lilla deckarbiblioteket

Lilla deckarbibliotek är till för dig som tycker om att läsa deckare och kriminalberättelser. Här finns barn- och ungdomsdeckare och böcker med deckargåtor att själv lösa. Lilla deckarbiblioteket innehåller också faktaböcker om kriminallitteratur, brottslingar, ouppklarade kriminalfall, hemliga språk och spioner.

Olika språk

Ungdomsböcker på olika språk står i dessa hyllor. Vi har böcker på 41 olika språk. I magasinet har vi fler språk och böcker - fråga gärna personalen så plockar vi upp fler böcker.

Ljudböcker

Vill du hellre lyssna på historien än läsa den? Vi har ljudböcker på både CD-skiva och MP3. Du kan även ladda ner ljudböcker direkt till din mobil eller dator via bibliotekets hemsida. Det finns också så kallade titta-lyssna-böcker, som ser ut som vanliga böcker, men också innehåller en cd-skiva med samma berättelse. Titta-lyssna-böcker kan vara ett stöd för dig som har svårt att läsa eller är osäker på hur ord uttalas. 

Lättläst

På den lättlästa hyllan står ungdomsböcker med enklare text och innehåll. 

Serier och manga

Våra seriealbum står för sig. Här finns allt från Bamse och Eva & Adam till Asterix och Amulett. Mangaserierna står i en egen hylla bredvid serierna. Mangaböckerna är sorterade på titel, och engelska och svenska står blandat, eftersom många mangaserier aldrig översätts till svenska.

Tevespel

Du kan låna tevespel i två veckor. Vi har spel till Xbox, Playstation och Wii. Du måste vara över 18 år för att låna tevespel, och skivan till fodralet finns att hämta i receptionen.

Filmer

Du måste vara över 18 år för att låna filmer. Lånetiden på filmerna är en vecka.

Faktatorget

Runt kunskapens träd är faktaböckerna placerade. Vi har sex hyllor sprängfyllda med faktaböcker.

 

PS. Vi får inte plats med alla våra böcker! Många, såväl nya som gamla böcker, står i bibliotekets magasin. Fråga gärna personalen om du inte hittar det du söker.

Mysterier

485506
Av: Bengtsson, Torsten
478561
Av: Bengtsson, Per
Av: Lövkvist, Stina
478046
Av: Puttock, Simon
478214
Av: Winge, Mia

Nya ungdomsböcker

Här finns vi också

Eskilstuna stadsbiblioteks mobilwebb Mobilwebb
 Facebook
 Bloggar
 YouTube
 Twitter

 

Kontakt

Kontakta oss
Tyck till om sidan
Inköpsförslag
Fjärrlån
Personal
Presskontakter

 

 

Om oss

Vår verksamhet
Organisation
Historik
Vi som jobbar här
Lässatsningen

 

Om webbplatsen

Användaravtal
Anpassa webbplatsen
Hantering av personuppgifter
Cookies

Eskilstuna kommun | Eskilstuna stadsbibliotek, Box 17, 631 02 Eskilstuna | Besöksadress: Kriebsensgatan 4, 632 20 Eskilstuna 
Telefon: 016-710 51 10 | E-post: stadsbiblioteket@eskilstuna.se
 
     

Mina sidor / Logga in

Eskilstuna kommun

 
 
  • Om webbplatsen
  • A–Ö
  • Webbkarta

Logga ut/in