100-listan

6-9 år

 

Böcker och annat skoj för dig mellan 6 och 9 år


Kapitelböcker, från 6 år (Hcf)

På den här avdelningen finns kapitelböcker för dig som är 6-9 år. Många står sorterade efter författarens efternamn. Deckare hittar du i Lilla deckarbiblioteket.
 

Börja läsa (Hcf)

I den här hyllan finns de allra enklaste kapitelböckerna. En del av dem innehåller enbart versaler (stora bokstäver). Dessa böcker passar bra för dig som ska börja lära dig att läsa. 
 

Lättläst (Hcf)

I den lättlästa hyllan hittar du kapitelböcker med enklare text och innehåll. 
 
Ljudböcker
 
Vill du hellre lyssna på berättelsen än läsa den? Vi har ljudböcker på både CD-skiva och MP3. Du kan även ladda ner ljudböcker direkt till din mobil eller dator via bibliotekets hemsida. 
Det finns också så kallade titta-lyssna-böcker. De ser ut som vanliga böcker, men innehåller också en cd-skiva med samma berättelse. Titta-lyssna-böcker kan vara ett stöd för dig som har svårt att läsa eller är osäker på hur ord uttalas. 
 

Boktips

Här får du boktips från bibliotekets personal. Om du är på biblioteket kan du alltid fråga personalen om du vill ha tips på böcker. 

Fredagsmys

Varannan fredag har vi fredagsmys på biblioteket, från 14.00 för barn från 4 år och uppåt. Det blir film, pyssel, författarbesök, tävlingar med mera. 

 

Lilla deckarbiblioteket

Lilla deckarbiblioteket är till för dig som tycker om att läsa deckare och kriminalberättelser. Här finns barn- och ungdomsdeckare och böcker med deckargåtor att själv lösa. Lilla deckarbiblioteket innehåller också faktaböcker om kriminallitteratur, brottslingar, ouppklarade kriminalfall, hemliga språk och spioner.
 

Faktatorget

Runt kunskapens träd är faktaböckerna placerade.  Vi har sex hyllor sprängfyllda med faktaböcker. Med våra faktaböcker vill vi bredda och fördjupa så många områden som möjligt och kunna ge svar på specifika frågor, men också väcka frågor och visa på nya spännande intresseområden.
 

Olika språk

Kapitelböcker på olika språk hittar du i hyllorna mot vuxenavdelningen efter faktatorget. Vi har böcker på cirka 40 olika språk. Vi får inte plats med alla våra böcker. Många böcker, såväl nya som gamla, står i bibliotekets magasin. Fråga gärna personalen om du inte hittar det du söker! 
 

Serier och manga 

Våra seriealbum står för sig. Här finns allt från Bamse och Eva & Adam till Asterix och Amulett. Mangaserierna står i en egen hylla bredvid serierna. Mangaböckerna är sorterade på titel, och engelska och svenska står blandat, eftersom många mangaserier aldrig översätts till svenska. 
 

Tevespel 

Du kan låna tevespel i två veckor. Vi har spel till Xbox, Playstation och Wii.  Du måste vara över 18 år för att låna tevespel, och skivan till fodralet finns att hämta i receptionen. 
 

Filmer 

Du måste vara över 18 år för att låna filmer. Lånetiden på filmerna är en vecka. 
 

Boktips 6-9 år

410877
Av: Wänblad, Mats
Av: Forshed, Pelle
404871
Av: Moroni, Lisa
393931
Av: Moroni, Lisa
147627
Av: Lindenbaum, Pija

Här finns vi också

Eskilstuna stadsbiblioteks mobilwebb Mobilwebb
 Facebook
 Bloggar
 YouTube
 Twitter

 

Kontakt

Kontakta oss
Tyck till om sidan
Inköpsförslag
Fjärrlån
Personal
Presskontakter

 

 

Om oss

Vår verksamhet
Organisation
Historik
Vi som jobbar här
Lässatsningen

 

Om webbplatsen

Användaravtal
Anpassa webbplatsen
Hantering av personuppgifter
Cookies

Eskilstuna kommun | Eskilstuna stadsbibliotek, Box 17, 631 02 Eskilstuna | Besöksadress: Kriebsensgatan 4, 632 20 Eskilstuna 
Telefon: 016-710 51 10 | E-post: stadsbiblioteket@eskilstuna.se
 
     

Mina sidor / Logga in

Eskilstuna kommun

 
 
  • Om webbplatsen
  • A–Ö
  • Webbkarta

Logga ut/in