Deckarklubb

Deckarklubben hösten 2018 (pdf)

Deckarklubben är för dig mellan 10 och 12 år. Vi träffas på Stadsbiblioteket, Barn & unga.

Kl. 15.30-17.00
Måndagen den 3 september, 8 oktober, 5 november, och 3 december

Anmäl ditt intresse på avdelningen för barn- och unga, via mejl: barnavd.stadsbibl@eskilstuna.se eller ring oss på 016-710 51 10, senast fredagen den 24 augusti vill vi ha din anmälan!
 att vara 

 

9-12 år

 

Lilla deckarbiblioteket

 
Lilla deckarbiblioteket är till för dig som tycker om att läsa deckare och kriminalberättelser. Här finns barn- och ungdomsdeckare och böcker med deckargåtor att själv lösa. Lilla deckarbiblioteket innehåller också faktaböcker om kriminallitteratur, brottslingar, ouppklarade kriminalfall, hemliga språk och spioner.
 
 

Lilla skaparverkstaden

 

Testa makerspace-tekniker och olika typer av skapande och pyssel. För barn och unga 7-15 år. Se öppettider till höger.
 

Deckarklubben

 
Deckarklubben är för dig som är 10 -12 år och  gillar att lösa kriminalgåtor och läsa och skriva deckare. Vi bjuder in deckarförfattare och gör spännande studiebesök hos polisen för att få kunskap om hur man löser brott i verkligheten. Ibland har vi besök av polisbefäl med hund eller kanske en privatdetektiv. Vi lär oss om signalement och om hur man blir ett bra vittne, hur man tar finger- och skoavtryck, hittar ledtrådar och säkrar bevis. Deckarklubben träffas en måndag i månaden.
 
Med deckarklubben vill vi lyfta det spännande med deckare och samtidigt bredda kunskapen om olika sätt att lösa brott.  Här kan du träffa vänner som gillar samma sak. 
 
För information om anmälan och datum se informationen till vänster. 
 

Hcg kapitelböcker, från 9 år
 
På den här avdelningen finns kapitelböcker för dig som är 9-12 år. Många står sorterade efter författarens efternamn. En del böcker är också indelade i genrer: häst, sport, övernaturligt och fantasy. Deckare hittar du i Lilla deckarbiblioteket.
 
Hcg Lättläst
 
I den lättlästa hyllan hittar du kapitelböcker med enklare text och innehåll. 
 
Ljudböcker
 
Vill du hellre lyssna på berättelsen än läsa den? Vi har ljudböcker på både CD-skiva och MP3. Du kan även ladda ner ljudböcker direkt till din mobil eller dator via bibliotekets hemsida. 
Det finns också så kallade titta-lyssna-böcker. Dessa ser ut som vanliga böcker, men innehåller också en cd-skiva med samma berättelse. Titta-lyssna-böcker kan vara ett stöd för dig som har svårt att läsa eller är osäker på hur ord uttalas. 
 
Faktatorget
 
Runt kunskapens träd är faktaböckerna placerade.  Vi har sex hyllor sprängfyllda med faktaböcker. Med våra faktaböcker vill vi bredda och fördjupa så många områden som möjligt och kunna ge svar på specifika frågor men också väcka frågor och visa på nya spännande intresseområden.
 
Olika språk
 
Kapitelböcker på olika språk hittar du i hyllorna mot vuxenavdelningen efter faktatorget. Vi har böcker på 41 olika språk. Vi får inte plats med alla våra böcker. Många böcker, såväl nya som gamla, står därför i bibliotekets magasin. Fråga gärna personalen om du inte hittar det du söker! 
 
Serier och manga 
 
Våra seriealbum står för sig. Här finns allt från Bamse och Eva & Adam till Asterix och Amulett. Mangaserierna står i en egen hylla bredvid serierna. Mangaböckerna är sorterade på titel, och engelska och svenska står blandat, eftersom många mangaserier aldrig översätts till svenska. 
 
Tevespel 
 
Du kan låna tevespel i två veckor. Vi har spel till Xbox, Playstation och Wii.  Du måste vara över 18 år för att låna tevespel, och skivan till fodralet finns att hämta i receptionen. 
 
Filmer 
 
Du måste vara över 18 år för att låna filmer. Lånetiden på filmerna är en vecka. 
 

Boktips

Här får du boktips från bibliotekets personal. Om du är på biblioteket kan du alltid fråga personalen om du vill ha tips på böcker. 

Nya deckare

skaparverkstaden

Öppettider:

Måndag-torsdag 14.00-18.00
Fredag 14.00-17.00
Söndag 13.00-15.00
(då stadsbiblioteket har
söndagsöppet)
 

Här finns vi också

Eskilstuna stadsbiblioteks mobilwebb Mobilwebb
 Facebook
 Bloggar
 YouTube
 Twitter

 

Kontakt

Kontakta oss
Tyck till om sidan
Inköpsförslag
Fjärrlån
Personal
Presskontakter

 

 

Om oss

Vår verksamhet
Organisation
Historik
Vi som jobbar här
Lässatsningen

 

Om webbplatsen

Användaravtal
Anpassa webbplatsen
Hantering av personuppgifter
Cookies

Eskilstuna kommun | Eskilstuna stadsbibliotek, Box 17, 631 02 Eskilstuna | Besöksadress: Kriebsensgatan 4, 632 20 Eskilstuna 
Telefon: 016-710 51 10 | E-post: stadsbiblioteket@eskilstuna.se
 
     

Mina sidor / Logga in

Eskilstuna kommun

 
 
  • Om webbplatsen
  • A–Ö
  • Webbkarta

Logga ut/in