Deckarklubb

Deckarklubben hösten 2018 (pdf)

Deckarklubben är för dig mellan 10 och 12 år. Vi träffas på Stadsbiblioteket, Barn & unga.

Kl. 15.30-17.00
Måndagen den 3 september, 8 oktober, 5 november, och 3 december

Anmäl ditt intresse på avdelningen för barn- och unga, via mejl: barnavd.stadsbibl@eskilstuna.se eller ring oss på 016-710 51 10, senast fredagen den 24 augusti vill vi ha din anmälan!
 att vara 

 

Anna Jansson

Anna Jansson är en svensk deckarförfattare. Hon föddes den 13 februari 1958 i Visby på Gotland. Idag bor hon med sin man och tre barn utanför Örebro. Hon är utbildad sjuksköterska men har sedan 1997 även skrivit böcker.

År 2000 kom Stum sitter guden, hennes första deckare för vuxna. I boken får man som läsare följa Maria Wern, polis och småbarnsförälder, lösa ett svårt mordfall. Redan året därpå kom uppföljaren Alla de stillsamma döda. Fram till i dag har Anna Jansson skrivit sammanlagt tolv böcker om kriminalinspektör Maria Wern.

Sedan 2001 skriver Anna Jansson även deckare för barn. Precis som i vuxendeckarna  utspelar sig handlingen i huvudsak på Gotland. Den stora skillnaden är att det är Emil Wern, Maria Werns son, som har fått huvudrollen.

Emil är elva år och bor tillsammans med familjen i Visby, precis innanför ringmuren. I trädgården står en gammal gul kiosk som Emil har förvandlat till detektivbyrå. Tillsammans med sin syster Linda, hunden Molly och sina vänner tar de sig an olika fall. Emil är modig och orädd så ibland är det tur att mamma Maria är polis och kan rycka ut.

I Silverskatten, den första boken om Emil Wern, snubblar han och syster Linda över ett mysterium när de besöker Gotlands fornsal. Där får de höra att det försvunnit silvermynt från Spillingskatten - världens största silverskatt. Hela sju kilo har skatten minskat med den senaste tiden och syskonen Wern vill självklart ta reda på vad det är som har hänt. 

Den senaste boken heter Lillebror försvunnen och handlar om Emil och kompisen Alva som är överens om att det kan vara svårt att låta bli att bråka med småsyskon ibland. Men när Jonte, Alvas lillebror, plötsligt försvinner spårlöst är de inte arga. Tillsammans med Emils lillasyster Linda ger de sig genast iväg ut för att leta efter honom.

Böckerna om Emil Wern är illustrerade av Mimmi Tollerup.

Böcker om Emil Wern

Silverskatten (2010)
Klasskassan (2010)
Riddarnas kamp (2010)
Bankrånet (2010)
Förbjudna sopor (2011)
Ficktjuven (2011)
Skeppets gåta (2012)
Spökhuset (2012)
Piratens ö (2013)
Falskt spel (2013)
Julklappstjuven (2014)
Lillebror försvunnen (2014)

Författarporträtt

Här presenterar Lilla deckarbiblioteket författarporträtt. Klicka på namnen för att läsa om de olika deckarförfattarna!

Veronica von Schenk, Petrus Dahlin, Anna Jansson, Mats Wänblad, Laura Trenter, Mårten Sandén, Martin Widmark, Elsie Petrén, Pia Hagmar, Ritta Jacobsson

Krimlabb

Öppettider:

Måndag-torsdag 14.00-18.00
Fredag 14.00-17.00
Söndag 13.00-15.00
(då stadsbiblioteket har
söndagsöppet)
 

Här finns vi också

Eskilstuna stadsbiblioteks mobilwebb Mobilwebb
 Facebook
 Bloggar
 YouTube
 Twitter

 

Kontakt

Kontakta oss
Tyck till om sidan
Inköpsförslag
Fjärrlån
Personal
Presskontakter

 

 

Om oss

Vår verksamhet
Organisation
Historik
Vi som jobbar här
Lässatsningen

 

Om webbplatsen

Användaravtal
Anpassa webbplatsen
Hantering av personuppgifter
Cookies

Eskilstuna kommun | Eskilstuna stadsbibliotek, Box 17, 631 02 Eskilstuna | Besöksadress: Kriebsensgatan 4, 632 20 Eskilstuna 
Telefon: 016-710 51 10 | E-post: stadsbiblioteket@eskilstuna.se
 
     

Mina sidor / Logga in

Eskilstuna kommun

 
 
  • Om webbplatsen
  • A–Ö
  • Webbkarta

Logga ut/in