CineasternaFrån och med september 2018 kan du som har bibliotekskort på Eskilstuna stadsbibliotek gratis strömma sex filmer per månad. Det finns över tusen filmer att välja mellan. Du kan se filmerna i webbläsare på dator, i telefonen eller på surfplatta. Du hittar filmtjänsten här: www.cineasterna.se För att kunna se film väljer du först Eskilstuna stadsbibliotek i menyn, därefter väljer du film du vill se. För att starta filmen anger du ditt bibliotekskortsnummer och din fyrsiffriga pinkod. Kontakta biblioteket om du saknar pinkod.

Behöver jag ladda ner en app?
Nej, du använder dig av en vanlig webbläsare och surfar till www.cineasterna.se. Cineasterna är en responsiv webbtjänst. Inga plugins, flashspelare eller speciella webbläsare krävs, bara en internetuppkoppling.

Hur länge kan jag titta på filmen?
Filmen är tillgänglig i 48 timmer efter att du har genomfört ditt lån. Under lånetiden kan du titta på filmen flera gånger om du så önskar.

Kommer systemet att komma ihåg var jag slutade att titta på min senaste film?
Ja, det finns en så kallad återuppta-funktion vilket gör att du kan fortsätta att titta där du slutade. Uppspelningen av filmen startar där du slutade senast förutsatt att du använder dig av samma enhet och webbläsare som du använde dig av när du började att titta på filmen. Du måsta ha tittat i minst 10 sekunder på filmen för att återuppta-funktionen ska fungera.

Hur många filmer finns i Cineasterna?
Drygt 1800 filmer och utbudet fylls på och uppdateras veckovis.

Fungerar Cineasterna på iPhone och iPad?
Ja, starta webbläsaren Safari (eller annan valfri webbläsare), surfa till www.cineasterna.se. Därefter är det bara att välja film och börja titta. Vi rekommenderar att du använder webbläsaren Google Chrome för bästa upplevelse.

Hur gör jag för att titta på Chromecast?
För att spela upp din film på en Chromecast krävs att du använder dig av webbläsaren Google Chrome. Den finns att hämta hem gratis via www.google.se/chrome.

Klicka på Cast-knappen som visas efter att du har valt en film och loggat in med ditt lånekortsnummer och pinkod.

Chromecast fungerar för närvarande endast på Android-enheter och datorer med webbläsaren Google Chrome.

Cineasterna på Apple TV
Så här gör du för att spela upp filmerna på din Apple TV. Börja med att ansluta till samma Wi-FI-nätverk på din iOS-enhet och den enhet som du vill spela upp till via AirPlay. På iOS-enheten sveper du uppåt från skärmens nederkant så att du öppnar Kontrollcenter.

I Kontrollcenter sveper du horisontellt så att du hittar skärmen Spelas nu. Ta fram listan över tillgängliga AirPlay-enheter på din iPad och välj den enhet som du vill spela upp till via AirPlay. På din iPhone eller iPod touch trycker du sedan på AirPlay-symbolen för att hitta listan med tillgängliga AirPlay-enheter, och väljer enheten som du vill spela upp till via AirPlay.

Om undertexten inte visas vid uppspelning kan du göra följande. Tryck på symbolen för undertext, välj ”Av” och välj därefter önskad text (tex Svenska). Tryck på ”Klar” och fortsätt din uppspelning av filmen.

Begränsningar och regler
Det är gratis att se film från biblioteket, men beroende på ditt internetabonnemang kan kostnad för datatrafik tillkomma. Det går inte att ladda ner film, du måste vara uppkopplad under hela visningen.

Varje film har en rekommenderad åldersgräns. När du vill låna en film görs en kontroll mot bibliotekssystemet för att avgöra din ålder. Om du är för ung för att låna en barnförbjuden film med ditt bibliotekskort kommer filmen inte att starta.

Det går att låna max sex filmer per månad. Av ekonomiska skäl finns det även en maxgräns för hur många filmer som sammalagt kan lånas per månad. När den maxgränsen är nådd går det tyvärr inte att se strömmande film förrän vid nästa månadsstart.

Filmerna får endast nyttjas för privat bruk och får inte användas för publika visningar.

Fler frågor och svar
Fler frågor och svar hittar du hos Cineasterna

Support
Frågor ställs i första hand till biblioteket. Det går även att kontakta Cineasterna direkt genom att klicka på "Hjälp"-knappen på www.cineasterna.se och därefter fylla i formuläret.

Här finns vi också

Eskilstuna stadsbiblioteks mobilwebb Mobilwebb
 Facebook
 Bloggar
 YouTube
 

 

Kontakt

Kontakta oss
Tyck till om sidan
Inköpsförslag
Fjärrlån
Personal
Presskontakter

 

 

Om oss

Vår verksamhet
Organisation
Historik
Vi som jobbar här
Lässatsningen

 

Om webbplatsen

Användaravtal
Anpassa webbplatsen
Hantering av personuppgifter
Cookies

Eskilstuna kommun | Eskilstuna stadsbibliotek, Box 17, 631 02 Eskilstuna | Besöksadress: Kriebsensgatan 4, 632 20 Eskilstuna 
Telefon: 016-710 51 10 | E-post: stadsbiblioteket@eskilstuna.se
 
     

Mina sidor / Logga in

Eskilstuna kommun

 
 
  • Om webbplatsen
  • A–Ö
  • Webbkarta

Logga ut/in