Sök

Språk

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna.

Du kan fylla i en ansökan om lånekort här på vår webbplats. Sedan behöver du komma in till något av våra bibliotek och legitimera dig för att aktivera lånekortet. Att skaffa lånekort kostar inget!

För att logga in behöver du ha ett aktivt lånekort.

Du loggar in genom att klicka på den gråa knappen med texten "Logga in" (uppe i högra hörnet på hemsidan). Skriv in ditt lånekortsnummer eller personnummer, samt din fyrsiffriga PIN-kod.

Lånekortsnumret hittar du på ditt lånekort och du skriver det utan mellanslag när du loggar in. Personnummer skrivs med tio siffror: ÅÅMMDDXXXX.

Klicka på "Har du glömt PIN-koden?" på inloggningssidan här på vår hemsida och följ instruktionerna.

Du kan också kontakta ditt närmaste bibliotek så hjälper vi dig!

Tänk på att vi inte kan byta din PIN-kod över telefon eller e-post om du inte redan har en e-postadress eller ett mobilnummer inlagt på ditt konto. Då måste du istället besöka biblioteket och visa legitimation för att få en ny PIN-kod.

Att reservera något betyder att du beställer t.ex. boken och kan hämta den när du har fått ett meddelande från oss.

Du kan reservera direkt här på vår webbplats eller kontakta ditt närmaste bibliotek så hjälper vi dig! Det kostar inget att reservera något.

 

För att reservera via hemsidan:

  1. Logga in på hemsidan.
  2. Hitta det du vill reservera genom att t.ex. använda sökfunktionen.
  3. Klicka på titeln.
  4. Klicka på "reservera" (till höger).
  5. Välj ev. hämtställe.

Du hittar en lista över dina reservationer på dina sidor. Där kan du också ta bort reservationer eller ändra hämtställe (vilket bibliotek du vill hämta din reservation på) och giltighetstid. Giltighetstid är mellan vilka datum reservationen ska gälla (t.ex. om du är bortrest och vill kunna låna boken först efter att du har kommit hem), det är inte hur länge du kommer att få låna boken. Det är inte heller säkert att du får boken exakt det datum du valt.

 

Hämta reservation

När din reservation finns att hämta får du ett meddelande via sms, e-post eller vanligt brev. (Om du får ett brev, ändra gärna till sms eller e-post så går det mycket snabbare för dig att få din reservation.)

Ta med dig löpnumret (som står i meddelandet) till biblioteket för att enkelt kunna hitta din reservation i vår reservationshylla. I ditt reservationsmeddelande står även ett sista hämtdatum, du måste hämta din reservation innan det datumet. Efter det tas din reservation bort och går till nästa person i kön.

 

Här är en video med steg-för-steg instruktioner för hur du reserverar via hemsidan: