Länkar

Webben är en lättillgänglig men nästan oöverskådlig plats att söka information på. För att våra låntagare lättare ska hitta bra, meningsfull och tillförlitlig information har vi valt att samla ett antal länkar som erbjuder just detta. Tycker du att något saknas? Hör av dig!

bab.la - Interaktiv språkportal med online-lexikon, översättningar, språktest och mycket annat.

Bibblan guidar - innehåller länkar till databaser och andra webbplatser som innehåller mycket fakta och information. Alla resurser har valts ut och granskats av bibliotekarier på svenska folkbibliotek. Drivs av Malmö stadsbibliotek, som en del av ett nationellt utvecklings- och samverkansuppdrag i partnerskap med Kungliga biblioteket.

Bibblan svarar - En svarstjänst där bibliotekarier från svenska bibliotek besvarar dina frågor.

Civsam.se - Nationell webbplats om det civila samhället i Sverige. Sidan drivs av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

DigitaltMuseum - En sida där svenska museers samlingar görs tillgängliga och sökbara för alla intresserade.

Dramawebben - Här finner du svenska fria pjäs- och teatermanuskript från 1600-talet fram till modern tid.

Europeana - Ett europeiskt digitalt bibliotek vars syfte är att göra Europas kulturella och vetenskapliga arv tillgängligt för allmänheten.

EUscreen - En portal som tillgängliggör Europas TV-arv. Här finns artiklar, videoklipp och fotografier. Tjänsten är under uppbyggnad, en så kallad Betaversion.

EU-upplysningen - Organisation som har i uppdrag att ge opartisk och allsidig information om EU, det svenska medlemskapet och EU-arbetet i riksdagen.

Fornguiden - Här finner du gratis reseguider till många sevärda platser för dig som är intresserad av historia.

Globalis - En interaktiv världskarta från FN-förbundet.

Infoo.se - Den svenska officiella webbkatalogen som tidigare hette SUNET. Katalogen innehåller enbart svenska länkar som granskats av Infoo:s redaktörer.

Informationsverige.se - Länsstyrelsernas gemensamma portal för samhällsinformation till nyanlända.

Internationella biblioteket: Fria e-resurser - En länksamling med länkar till gratis e-böcker och e-ljudböcker på olika språk.

Internet Archive - Ett stort arkiv på nätet med ljud, text och bild av olika slag. Mycket av materialet som erbjuds lyder under Creative commons-licenser, men en stor del är ej upphovsrättsskyddat.

LaddaNer.nu - Här hittar du ett stort antal fria e-böcker.

Legimus - Här kan du söka och låna talböcker, för dig med läsnedsättning. Sidan drivs av Myndigheten för tillgängliga medier (MTM).

Lexin - Här hittar du sökbara lexikon på femton olika minoritetsspråk. Sidan är är ett samarbete mellan Språkrådet, en avdelning inom Institutet för språk och folkminnen, och Kungliga Tekniska högskolan.

Libris -  Nationell söktjänst där du kan hitta böcker, tidskrifter och annat publicerat material som finns på Sveriges högskole- och universitetsbibliotek.

Litteraturbanken - Läs och sök i svenska klassiska verk och ladda ner e-böcker gratis.

Läs en bok - Fristående icke-kommersiell sajt som erbjuder gratis e-böcker i PDF-format.

Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) - Läs mer om den statliga myndighet vars uppdrag är att ge människor med läsnedsättning tillgång till de medier de behöver på det sätt som passar dem.

Mälardalens högskola - En av Sveriges större högskolor med campus i både Eskilstuna och Västerås.

Openculture.com- En sida som samlar fria kultur- och utbildningsresurser på webben. Här kan du ta del av film, musik, föreläsningar med mera helt gratis!

Project Gutenberg - Här kan du ladda ner gratis e-böcker på engelska, tyska och portugisiska.

Project Runeberg - En sida som tillgängliggör nordisk litteratur som e-böcker. Här kan du ladda ner äldre böcker på svenska och andra nordiska språk.

Skrivguiden.se - Stor hjälpsida för dig som ska skriva på akademisk nivå. Råd om allt från skrivprocess, problemformulering och hur man bör hantera källor och referenser. Sidan drivs av Blekinge Tekniska Högskola (BTH) och är öppen för alla som vill använda den.

Sondera - En söktjänst där du kan söka i Libris, Nationella ArkivDatabasen (NAD) och Svensk Mediedatabas (SMDB) samtidigt.

Statistiska Centralbyrån (SCB) - Här finns en stor statistikdatabas och information om myndigheten.

Svensk-amerikanska tidningar - Hundratals svenskspråkiga tidningar gavs ut i USA från 1850 och framåt. Här kan du lära dig mer om dessa tidningar och söka bland över 300 000 digitaliserade tidningssidor från 28 olika svensk-amerikanska tidningar som utgavs över hela USA mellan 1859 och 2007.

Tidningar.kb.se - Kungliga bibliotekets tidningstjänst. Innehåller för närvarande 13,6 miljoner tidningssidor, varav 560 000 är upphovsrättsfria och går att läsa digitalt.

Wikipedia - Det fria uppslagsverket där användarna själva lägger in innehåll. Länken leder till den svenska upplagan.

Världslitteratur.se - En sajt som behandlar litteratur från Afrika, Asien och Latinamerika.

Öppet arkiv SVT - Sveriges Televisions arkiv där du kan se de flesta egenproducerade program som sänts före den 30 juni 2005.

Här finns vi också

Eskilstuna stadsbiblioteks mobilwebb Mobilwebb
 Facebook
 Bloggar
 YouTube
 Twitter

 

Kontakt

Kontakta oss
Tyck till om sidan
Inköpsförslag
Fjärrlån
Personal
Presskontakter

 

 

Om oss

Vår verksamhet
Organisation
Historik
Vi som jobbar här
Lässatsningen

 

Om webbplatsen

Användaravtal
Anpassa webbplatsen
Hantering av personuppgifter
Cookies

Eskilstuna kommun | Eskilstuna stadsbibliotek, Box 17, 631 02 Eskilstuna | Besöksadress: Kriebsensgatan 4, 632 20 Eskilstuna 
Telefon: 016-710 51 10 | E-post: stadsbiblioteket@eskilstuna.se
 
     

Mina sidor / Logga in

Eskilstuna kommun

 
 
  • Om webbplatsen
  • A–Ö
  • Webbkarta

Logga ut/in