Deckarklubb

Deckarklubben hösten 2018 (pdf)

Deckarklubben är för dig mellan 10 och 12 år. Vi träffas på Stadsbiblioteket, Barn & unga.

Kl. 15.30-17.00
Måndagen den 3 september, 8 oktober, 5 november, och 3 december

Anmäl ditt intresse på avdelningen för barn- och unga, via mejl: barnavd.stadsbibl@eskilstuna.se eller ring oss på 016-710 51 10, senast fredagen den 24 augusti vill vi ha din anmälan!
 att vara 

 

Lilla deckarbiblioteket


Lilla deckarbiblioteket

 
Lilla deckarbiblioteket är till för dig som tycker om att läsa deckare och kriminalberättelser. Här finns barn- och ungdomsdeckare och böcker med deckargåtor att själv lösa. Lilla deckarbiblioteket innehåller också faktaböcker om kriminallitteratur, brottslingar, ouppklarade kriminalfall, hemliga språk och spioner.
 
 
 
 
Dan Höjer besökte Deckarklubben den 13 mars 2017

Två timmar flög iväg när författaren Dan Höjer besökte Deckarklubben den 13 mars. Han berättade om sitt skrivande och sina böcker och skratten blev många bland deltagarna när han beskrev hur det var när han praktiserade som privatdetektiv och bland annat blev nerkissad av en hund när han låg och spanade i en buske på en misstänk person. Det var då han bestämde sig för att det är bättre att skriva barnböcker än att jobba som privatdetektiv. Dan tog även fram sin medhavda gitarr och bjöd på en "läskig" låt och sedan fick Deckarklubben göra ett par skrivövningar tillsammans med författaren. Det blev både kärleksdikter/brev och spännande berättelser. Dans bästa skrivtips: Du ska ljuga, Du ska stjäla och Du ska göra en tankekarta med början mitt och slut. Att börja med att bestämma slutet först är det absolut viktigaste när man ska skriva deckare. 

Dan har alltid penna och papper med sig där han beskriver personer som han lägger märke till. Han "samlar på människor" i sin anteckningsbok så att han kan använda dem i sina kommande berättelser, vilket också är ett tips till alla som vill bli författare eller som vill kunna skriva berättelser i skolan. Fantasin gör resten! 
 
 

 

Lilla skaparverkstaden

Krimlabb byter namn till Lilla skaparverkstaden!

Testa makerspace-tekniker och olika typer av skapande och pyssel. För barn och unga 7-15 år. Premiär med prova-på 1 februari (se programmet för mer information).

Se öppettider till höger.
 
 

Deckarklubben

Deckarklubben är för dig som är 10 -12 år och  gillar att lösa kriminalgåtor och läsa och skriva deckare. Vi bjuder in deckarförfattare och gör spännande studiebesök hos polisen för att få kunskap om hur man löser brott i verkligheten. Ibland har vi besök av polisbefäl med hund eller kanske en privatdetektiv. Vi lär oss om signalement och om hur man blir ett bra vittne, hur man tar finger- och skoavtryck, hittar ledtrådar och säkrar bevis. Deckarklubben träffas en måndag i månaden.
 
Med deckarklubben vill vi lyfta det spännande med deckare och samtidigt bredda kunskapen om olika sätt att lösa brott.  Här kan du träffa vänner som gillar samma sak. 
 
För information om anmälan och datum se informationen till vänster. 
 
 

Författarporträtt

Här presenterar Lilla deckarbiblioteket författarporträtt. Klicka på namnen för att läsa om de olika deckarförfattarna!

Veronica von Schenk, Petrus Dahlin, Anna Jansson, Mats Wänblad, Laura Trenter, Mårten Sandén, Martin Widmark, Elsie Petrén, Pia Hagmar, Ritta Jacobsson

Nya deckare

Skaparverkstaden

Öppettider:

Måndag-torsdag 14.00-18.00
Fredag 14.00-17.00
Söndag 13.00-15.00
(då stadsbiblioteket har
söndagsöppet)
 

Här finns vi också

Eskilstuna stadsbiblioteks mobilwebb Mobilwebb
 Facebook
 Bloggar
 YouTube
 Twitter

 

Kontakt

Kontakta oss
Tyck till om sidan
Inköpsförslag
Fjärrlån
Personal
Presskontakter

 

 

Om oss

Vår verksamhet
Organisation
Historik
Vi som jobbar här
Lässatsningen

 

Om webbplatsen

Användaravtal
Anpassa webbplatsen
Hantering av personuppgifter
Cookies

Eskilstuna kommun | Eskilstuna stadsbibliotek, Box 17, 631 02 Eskilstuna | Besöksadress: Kriebsensgatan 4, 632 20 Eskilstuna 
Telefon: 016-710 51 10 | E-post: stadsbiblioteket@eskilstuna.se
 
     

Mina sidor / Logga in

Eskilstuna kommun

 
 
  • Om webbplatsen
  • A–Ö
  • Webbkarta

Logga ut/in